Menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem.

Reparasjonskurs med Heidi Bjørnsdotter Thorvik

 • Sted:

  Banken i Grefsenveien 61

 • Dato:

  16. februar, 16. mars og 27. april

 • Klokkeslett:

  Kl. 18-21

 • Arrangør:

  Heidi Bjørnsdotter Thorvik i samarbeid med Nabolagsbevegelsen

Lyst til å lære hvordan du kan reparere olabukser, ullplagg, bruke brodering eller lapper i reparasjon? Da kan dette være kursene for deg.

Heidi Bjørnsdotter Thorvik er faglærer i kunst og håndverk og kunsthåndverker. Hun har lang erfaring i å lære bort fra mange år i grunnskolen og som kursholder. Heidi er levende opptatt av bærekraft og i arbeid med tekstiler spesielt.

Hun jobber etter enkle prinsipp i tre og tekstil. I 2005 startet hun VØLT som handler om å ta vare på, reparere og utnytte ressurser på best mulig måte. Hun tar utgangspunkt i gamle teknikker og alltid med kjærlighet til naturen. 

En torsdag måneden frem til april holder hun kurs i Banken i Grefsenveien 61 fra kl.18-21.

Pris per kurs er kr. 450,- – eller kr. 1500,- hvis du kjøper en pakke og vil delta på alle.

Det er førstemann til mølla for å få plass på dette kurset som både blir sosialt, lærerikt og nyttig. Det blir enkel servering av mat og drikke. 


Mer om de ulike kursene


Torsdag 16. februar, kl. 18-21: Stopping av ullplagg

På dette kurset lærer du enkel stopping av ullplagg. Du vil også få demonstrert flere ulike stoppeteknikker, og hvordan du kan arbeide kreativt med stopping. I tillegg vil du lære hvordan du med enkle sting kan reparere tynne ullplagg – helt usynlig. Ta med et eller flere ullplagg du vil reparere, og gjerne tynnere ulltråder om du har. Ellers kan du få og låne det du trenger: Ulltråder, nåler, stoppesopp, reparasjonsredskap, saks osv.

Torsdag 16. mars, kl. 18-21: Reparasjon med broderi

Broderi kan brukes for å skjule slitasje, dekorere plagg du er lei av – eller begge deler. På dette kurset lærer du ulike broderiteknikker og sting. Du vil også lære ulike teknikker for hvordan du overfører mønster til plagget ditt. Ta med et plagg du vil brodere på, og gjerne brodergarn om du har. Du kan også brodere på gamle ullplagg med ulltråd. Kom gjerne uten noen ting og bare øv deg på teknikker. Du kan få og låne det du trenger: Stoff, ullbiter, tråd, garn av ulik kvalitet og broderiutstyr.


Torsdag 27. april, kl. 18-21: Reparasjon med lapping og enkle sting

På dette kurset lærer du hvordan du jobber med lapping for hånd. Vi bruker enkle sting som også blir en del av dekoren på plagget. Du vil lære ulike stingtyper, og hvordan du fester lapper før du syr. Du vil lære mange av de samme teknikkene som på kurset «Reparasjon av olabukser», men her kan du dra det videre og jobbe med tynnere stoff i plagg som for eksempel skjorter, overdeler, kjoler og skjørt. Ta med et plagg du vil reparere eller kom uten noen ting og øv deg på teknikker. Vi har utstyr du kan få og låne.