Om Switch


Switch er et medieselskap som gir deg menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem. 

Arbeid vårt er tuftet på konstruktiv journalistikk – en retning innenfor journalistikken som gir deg et kritisk og uavhengig innblikk i problemene vi belyser, samtidig som vi utforsker relevante løsninger på individuelt, teknologisk og politisk nivå. 

Med FNs bærekraftsmål som redaksjonsplakat tar vi utgangspunkt i de viktigste problemene verdenssamfunnet har definert for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Deretter oversetter vi de globale problemene til lokale utfordringer og mobiliserer våre medlemmer i jakten på nye løsninger.

Ambisjonen er å motivere flest mulig til å ta bærekraftige valg ved å gi dem kunnskap, inspirasjon og verktøy som gjør det mulig i en travel hverdag.

Som Norges første mediekanal for konstruktiv journalistikk publiserer vi uavhengig livstilsjournalistikk i form av nyheter, featuresaker og podkast-innhold på Switch.no. Samtidig utvikler vi Switch Community som en fysisk del av vårt nye mediehus.

Målet er å skape en arena og møteplass for inspirasjon, diskusjon og læring for våre medlemmer som setter en annerledes agenda som vil øke forståelsen og engasjementet for problemene vi setter på dagsorden. Dette vil vi bygge videre på ved å tilby medlemmene våre digitale mikrolærings-, fordels- og utviklingsprogrammer som gjør det enklere for dem å bli en del av løsningen på problemene de leser om. 

Kommersielt jobber Switch for å løfte frem relevante løsninger fra selskaper, organisasjoner og offentlige virksomheter gjennom bærekraftssertifisert kommersielt innhold. Det betyr at vi også stiller strenge krav til at innholdet vi formidler på kommersiell plass skal bidra til en bærekraftig utvikling – uavhengig om formidlingen skjer i form av sponsorater, annonsørinnhold, stillingsannonser, stunts eller kampanjer. 

Switch holder til i Keysers gate 4. Sentralt plassert i Oslo sentrum er lokalene våre innredet for lavterskel-samlinger, frokostmøter, workshops og diskusjoner som gir mulighet for fordypning i det innholdet Switch.no formidler i sine kanaler.

Switch arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk som forvaltes av PFU. Her kan du lese mer om PFUs arbeid.

Switch AS kontrolleres av Carlsens Konsepter AS, et holdingselskap som eies av Preben Carlsen.