I denne episoden møtes Trashtalk-redaksjonen i bakgården til Cathrines kontor i gamlebyen i Oslo. Der dykker de inn i søppelberget, snakker om hvorfor det er et problem og hva man kan gjøre med det.
I løpet av en drøy halvtime sveiper de innom temaer som materialhedonisme og overforbruk, avfallsystemer, standardisering og ombruksbaserte verdikjeder.
Cathrine lurer på hvorfor eggproduserende høner ender opp som drivstoff – og ikke på middagsbordet, Paal forundrer seg over om søppelsystemet fungerer for bra, mens Preben er misunnelig på Nederland som har laget sitt eget mikrosamfunn for å teste ut hva som må til for å designe ut avfall fra økonomien.
Hør første episode på Acast…
…eller der du pleier å høre podkast
Hør på Spotify
Hør på Apple Podcasts
Om Trashtalk
Trashtalk er en podkast som skal samle innovatører, forskere, fageksperter, politikere og ildsjeler som hver på sin måte kan belyse hva som må til for å få fart på det sirkulære skiftet – og hvordan vi kan gjennomføre det i praksis. Selv om programledertrioen nå debuterer med sin egen podkast, har de lang og variert erfaring fra sirkulærøkonomien.
Cathrine Barth er Head of Circularity i Natural State. Hun har vært en foregangskvinne innen sirkulærøkonomien i Norge og er nå svært delaktig i utviklingen av Nordic Circular Hotspot, hvor hun arbeider for å etablere sirkulære økosystemer og samarbeid på tvers av landegrenser, verdikjeder og sektorer.
Paal Frisvold er klimapakt-ambassadør for EU. Han har over 20 års erfaring fra politisk arbeid i Brüssel og jobber nå som rådgiver og ekspert på hvordan nye EU-reguleringer vil påvirke næringslivet og forbrukerne her hjemme.
Preben Carlsen har vært med å starte flere selskaper med ombruk i kjernen av sin forretningsmodell. Han har bygget opp selskaper innen kommunikasjon, innovasjon og media og er nå grunnlegger av Switch, hvor han jobber i skjæringspunktet mellom innovasjon, opplæring og kommunikasjon for å hjelpe andre virksomheter med å få fart på sitt arbeid med bærekraftig utvikling.
Podprat «on the fly»
Switch tar i bruk nyskapende, norsk teknologi når de tar i bruk podkast som formidlingskanal. Nomono-løsningen eliminerer bakgrunnstøy og gir programlederne frihet til å spille inn episoder på kafeer og uformelle møteplasser.
– Ved å spille inn podkasten på uformelle steder skaper vi rom for refleksjon, uformelle samtaler og godt humør. Vi håper det gir en intim atmosfære som gjør at du føler at du er med på praten, selv om du er på vei til jobb eller tar deg en joggetur. Målet er å nå ut til et litt bredere publikum med temaer som i høyeste grad angår dem, men som til nå har skapt mest engasjement i fagmiljøer og utvalgte bransjer, sier Preben Carlsen.