Menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem.

Disse kontorpultene er laget av restmaterialer som er reddet ut av ovnen

Dette er annonsørinnhold for Rewo. Saken er kvalitetsikret av Switch Partner Studio og fremmer en bærekraftig løsning.
– Vår ambisjon er å redde mest mulig trevirke fra å bli brent.

Det sier Olav Engelstad, gründeren som startet selskap etter å ha skrevet masteroppgave på NTNU. Han kartla restmaterialer som blir til overs fra norsk treindustri. Nå lanserer han Restepulten som et av de første produktene Rewo kan levere i stor skala.

– Vi kaster enorme mengder trevirke i dag. Mesteparten brennes og slipper ut store mengder CO2. Ved å tenke litt annerledes i design og produksjonsfasen kan man utnytte restene til å lage nye produkter. Restepulten er et eksempel på dette, sier Olav Engelstad, grunnlegger av Rewo.

Disse restmaterialene redder Rewo ut av ovnen og bruker dem til å produsere kontorpulter av høy kvalitet.

Restepulten kan vare i 50 år

Restepulten er utviklet i samarbeid med ombruksselskapet GoGood, og er et sirkulært alternativ til mange av dagens kontorpulter, som ofte er laget av blandingsmaterialer som ikke egner seg for ombruk.

– Vi har jobbet lenge med å sikre at alle deler av Restepulten egner seg for vedlikehold og effektive ombruksprosesser. Bordplata er laget av kvalitetsfuru og behandlet med naturolje. Hvis det oppstår skader kan man enkelt pusse den ned, olje på nytt og bruke den videre. Restepulten kan fint vare i 50 år – minst, sier Engelstad.

Den blir levert i fargene svart, hvitoljet og naturtre. 

Kortreist produksjon og lave transportutslipp

Restepulten er laget av utsortert treverk fra produksjonen til Norsk Limtre, som gjennom samarbeidet med Rewo har utviklet en prosess for å ombruke materialene i produksjon av nye Restepulter. Treverket kommer fra norsk og svensk skog. Dermed er hele verdikjeden kortreist og har lave utslipp fra transport.

– Grantreet som brukes holder høy kvalitet, men på grunn av mindre kvister i treet kan det ikke brukes til sitt opprinnelige formål. Derfor havner det i ovnen, sier Engelstad.

I dag blir det trerestene normalt kvernet og brent. Det fører til utslipp av karbon som treet har brukt mange tiår på å lagre.

Olav Engelstad er grunnlegger og daglig leder i Rewo. Foto: Switch.

For å redusere klimaavttrykket så mye som mulig leveres Restepulten med brukte understell.

– Ved å bruke brukte understell får vi faktisk et klimapositivt produkt, sier Engelstad. Han understreker imidlertid at alle som vil bytte ut gamle pulter bør vente til de har sjekket om understellene de har fra før kan brukes på nytt. 

– Hvis du har understell fra før kan en ny bordplate være alt du trenger for å dekke dine behov. Det vil alltid være det beste alternativet for både miljø og lommebok.

Klimaregnestykket til Rewo viser at en Restepult på 160 x 80 cm lagrer 
19.92 kg CO2, som ellers ville blitt til utslipp ved brenning.

– Vår ambisjon er å redde mest mulig trevirke fra å havne i ovnen. Ikke bare fordi det er en meningsløs sløsing å brenne treverk av høy kvalitet, men fordi det bidrar til å redusere klima- og naturavtrykkene i produksjonen.

Vil du bestille – eller vite mer om Restepulten?

Fyll ut skjemaet så tar Rewo kontakt med deg i løpet av kort tid.

Flere saker