Menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem.

Se opptak: Kampen om klesbransjens fremtid

Kampen om klesbransjens framtid står mellom ultrafast fashion fra Asia og slow fashion fra Europa. NF&TA har samlet motebransjen til diskusjon på Arendalsuka. Her kan du se arrangementet i sin helhet.

KLIKK HER ELLER PÅ BILDET FOR Å SE ARRANGEMENTET I SIN HELHET.

De siste årene har asiatiske selskaper introdusert ultrafast fashion. Drevet av et designtempo på opptil 1000 nye plagg hver dag, AI-drevet markedsføring og ekstremt lave priser har selskaper som Shein tatt ledende globale posisjoner med produkter som går i stykker etter få gangers bruk.

I Europa går utviklingen i motsatt retning. EU setter bærekraft i høysetet og med sin nye tekstilstrategi stiller de radikale krav til produsentansvar, kvalitet, ombruk og sirkulære forretningsmodeller.

Kampen om klesbransjens fremtid står mellom Asia og Europa – mellom destruktivt overforbruk og bærekraftig utvikling. EU har lagt lista høyt – nå er det opp til Norge å levere.

NF&TA har startet arbeidet med å utvikle et veikart til en bærekraftig norsk tekstilindustri. I samarbeid med Switch har de gjennomført et åpent møte på Arendalsuka for å dele innsikt, diskutere problemer, avklare misforståelser og bli inspirert av nye løsninger. Her kan du se hele arrangementet.

Flere saker