Menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem.

Switch starter rådgivningsmiljø for å skape positiv forandring for virksomheter, samfunnet og miljøet

Dette reklame for Switch og vår egen virksomhet.
– Vår ambisjon er å skyte fart i overgangen til et grønt og inkluderende samfunn. Det lykkes vi best med når vi samarbeider med virksomheter for å utvikle løsningene som mangler.

Det sier Preben Carlsen, daglig leder i Switch, når han forteller hvorfor de nå lanserer Switch Labs.

Tror ikke på pekefingre og dårlig samvittighet

Switch Labs er et rådgivningsmiljø som bistår virksomheter med å utvikle strategier, identifisere forretningsmuligheter og ta markedsposisjoner som skaper positive verdier for både selskaper, samfunnet og miljøet. 

–  I Switch tror vi ikke at pekefingre og dårlig samvittighet er en effektiv oppskrift for å skape forandring. Derfor har vi utviklet en plattform som skal gjøre det enkelt, effektivt og gøy for både mennesker og virksomheter å ta grepene som trengs for å bidra til bærekraftig utvikling, sier Carlsen.

 

Må få opp farta: Preben Carlsen har lang erfaring som rådgiver for mange av Norges største virksomheter. Nå starter han Switch Labs, som skal hjelpe næringslivet med å få fart på sin overgang til et grønt og inkluderende samfunn.

Står i en spagat mellom ønsket og faktisk atferd

Forskning fra UCLA viser at virksomheter som satser på bærekraft har 16 prosent høyere produktivitet enn andre. Likevel er det bare 4 av Norges 100 største selskaper som kutter klimautslipp i tråd med Parisavtalen. Samtidig sier 8 av 10 nordmenn at de ønsker å leve mer bærekraftig, mens 7 av 10 ikke vet hvordan de skal ta bærekraftige valg i hverdagen.

– De siste årene har vi stått i en spagat mellom ønsket og faktisk atferd. Selv om både selskaper og virksomheter vil ta grep, har de fleste hatt nok med å få livene sine til å gå rundt på hjemmebane og drive lønnsom virksomhet på jobb. Nå er det på tide å ta steget helt ut, og heldigvis er mulighetene store for dem som tør å endre seg, sier Carlsen. 

Han forteller at Switch jobber for å koble mennesker som ønsker å endre vaner, med virksomheter som satser på å utvikle nye løsninger som gjør det enkelt for kundene å endre atferd. 

– For å lykkes opererer Switch i skjæringspunktet mellom innovasjon og utdanning, kommunikasjon og journalistikk. Målet vårt er å motivere mennesker og virksomheter til å ta bærekraftige valg ved å gi dem kunnskap, inspirasjon og verktøy som gjør det mulig i en travel hverdag.

Laben: Switch Labs har sikret seg en unik arena for bærekraftig innovasjon. Denne høsten skal de lage testlab sammen med Nydalen Fabrikker.

En plattform for bærekraftig forandring

Switch har brukt det siste året til å etablere en plattform for bærekraftig utvikling, som består av fire deler, som på hver sin måte spiller en rolle i arbeidet med å gjøre det enklere, mer motiverende og gøy å ta grepene som trengs for å skape positiv forandring.

1. Switch Nyheter 

En nettavis for konstruktiv journalistikk som gir innblikk i problemer og utforsker løsninger på individuelt, teknologisk og politisk nivå.  Som Norges første mediekanal for konstruktiv journalistikk publiserer vi livstilsjournalistikk i form av nyheter, featuresaker og podkaster.

2. Switch Society

Et interessedrevet community for alle som vil endre uvaner, utvikle gode løsninger og lære seg å bruke dem i fellesskap. Switch Society inviterer til motivasjons- og læringsprogrammer, eventer og brukerdrevne innovasjonsprosesser i samarbeid med virksomheter som utvikler bærekraftige løsninger.

3. Switch Academy

Et praktisk rettet kurs- og kompetansehevingsprogram for alle som har lyst til å knekke bærekraftsnøtter på jobben. Switch Academy gir deltakerne kunnskap, verktøy og inspirasjon til å utvikle bærekraftige forretningsmodeller, produkter og merkevarer.

4. Switch Labs

Switch Labs er det siste tilskuddet til endringsplattformen til Switch. Laben skal hjelpe virksomheter med å utvikle strategier, identifisere forretningsmuligheter og ta markedsposisjoner som bidrar til positiv utvikling for selskapet, samfunnet og miljøet.

Bærekraft på agendaen: Siden i fjor høst har Switch satt bærekraft på agendaen. Her leder Preben Carlsen, daglig leder i Switch, en politisk debatt om utviklingen av tekstilindustrien i Norge.

Klare for å skyte fart

– Store utfordringer krever en ambisiøs tilnærming. Nå er det et år siden vi rullet ut Switch Nyheter, og det har vi lært mye av.  Vi sitter nå på unik innsikt om hva som må til for å skape positiv utvikling, og derfor er vi klare til å skyte fart. I løpet av høsten kommer vi til å rulle ut flere nyskapende løsninger sammen med våre oppdragsgivere, sier Carlsen.

Han tror mange har behov for en ny tilnærming til bærekraftig innovasjon og posisjoneringsarbeid, og håper derfor Switch Labs kommer til å etablere seg som et friskt pust utover høsten. 

– Vi har utviklet en arbeidsmodell som fungerer aller best når vi jobber sammen med andre, men jeg opplever at behovet for Switch Labs er stort, så derfor planlegger vi allerede nå å styrke laget med flere dedikerte rådgivere utover høsten, sier Carlsen. 

Vil du vite mer om  Switch Labs? 

Sjekk ut Switchlabs.no eller ta kontakt med Preben Carlsen, daglig leder i Switch, på tlf. (+47) 906 83 044 eller e-post: preben@switch.no 

Flere saker