Menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem.

– Vi har laget en møteplass med lave skuldre

Denne saken er egenreklame for Switch Community. Innholdet fremmer en satsing på bærekraftig utvikling.
Switch Community er en arena for organisasjoner som har behov for å motivere og engasjere sine målgrupper i bærekraftige utviklingsprosjekter.

Undersøkelser viser at nesten alle vil leve mer bærekraftig, men at 7 av 10 sliter med å ta bærekraftige valg. Forskning viser også at selskaper som satser på bærekraft har 16 prosent høyere produktivitet enn andre.

– Potensialet for å engasjere kunder, samarbeidspartnere og ansatte i eget arbeid med klima, natur og sosial bærekraft er stort. Samtidig opplever vi at mange gjør bærekraft unødvendig teknisk og komplisert. Resultatet er at det oppleves langt unna for de det egentlig gjelder. Derfor jobber vi med å switche fokus ved å gi folk menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem, sier Preben Carlsen, daglig leder og grunnlegger av Switch.

Frokostsamtale om klimapop med Marte Wulff med intimkonsert til dessert er et eksempel på hvordan Switch jobber med å tilføre nye dimensjoner i samtalen om klima og miljø. 

Ivaretar hele behovsrekka

Han forteller at teamet i Switch har brukt høsten på å utvikle en helhetlig løsning for å arrangere lavterskel-samlinger, innholdsfylle dem på en måte som tilfører en ekstra dimensjon og markedsføre dem effektivt til riktige målgrupper.

– Vi har laget en løsning som ivaretar hele behovsrekka som oppstår når man skal sette et tema på agendaen, invitere til diskusjon, inspirasjon og læring. Dette er en viktig satsing for oss fordi vi ønsker å etablere gode samarbeid med virksomheter som jobber med å utvikle løsninger på de problemene vi skriver om på redaksjonell plass, sier Carlsen.

Switch bryr seg ikke så mye om hvor de opererer, så lenge de samarbeider med aktører som bidrar til å sette bærekraft på agendaen. Derfor arrangerer de samlinger på andre arenaer. Dette er fra Arendalsuka 2022.

Lavskuldra møteplass midt i Oslo

– Etter flere år med pandemi og en hjemmekontortilværelse som mange kommer til å fortsette med, er behovet for å møtes i uformelle settinger stort, sier Tora Sofie Jenssen, community manager i Switch. 

Tora Sofie Jenssen er community manager i Switch og har ansvaret for gjennomføring av arrangementene de engasjerer seg i. 

Hun forteller at de ikke bare skal ha frokostmøter, workshops og samlinger, men også intimkonserter, byttekvelder og DIY-aktiviteter.

– Vi ønsker å gi folk motivasjon og kunnskap om hvordan man kan ta bærekraftige valg i hverdagen. Dette vil vi også bygge videre på ved å tilby digitale mikrolærings- og utviklingsprogrammer som gjør det enklere for vårt publikum å bli en del av løsningen på problemene de leser om, sier Jenssen.

Switch Community er innredet med ombruksmøbler og egner seg godt for workshops, frokostmøter og samlinger for opptil 35 personer.

Switch Community holder til i Keysers gate 4 midt i Oslo sentrum. De legger FNs bærekraftsmål til grunn for sin virksomhet. Derfor er det en forutsetning at selskapene som ønsker å samarbeide med dem jobber med prosjekter som bidrar til bærekraftig utvikling.

– Målet er å etablere en sterk bevegelse av engasjerte mennesker og virksomheter som bidrar til å dytte verden i riktig retning, sier Preben Carlsen.

Switch bidrar også med programledelse og foredrag på større konferanser og samlinger i samarbeid med andre aktører.

Vil du vite mer om hvordan du kan samarbeide med Switch?

Da kan du fylle ut dette skjemaet, så tar vi kontakt med deg. 

Flere saker