Menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem.

Switch søker journalister som brenner for bærekraftig utvikling

Dette er en stillingsannonse for Switch
Vil du jobbe med livsstils- og samfunnsjournalistikk som bidrar til bærekraftig utvikling?


Switch er et medieselskap som gir deg menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem. Selskapet er tuftet på konstruktiv journalistikk – en retning innenfor journalistikken som gir et kritisk og uavhengig innblikk i problemene vi setter på agendaen, samtidig som vi utforsker løsninger på individuelt, teknologisk og politisk nivå. 

Med FNs bærekraftsmål som redaksjonsplakat tar vi utgangspunkt i de viktigste problemene i verden for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Deretter oversetter vi de globale problemene til lokale utfordringer og mobiliserer våre medlemmer i jakten på nye løsninger. Ambisjonen er å motivere flest mulig til å ta bærekraftige valg ved å gi dem kunnskap, inspirasjon og verktøy som gjør det mulig i en travel hverdag.

For å være relevante for vårt publikum tar vi i bruk samfunns- og livsstilsjournalistikk og oversetter de globale problemene til aktuelle samfunns- og livstilssaker. I løpet av kort tid vil vi starte en podkast og utvikle Switch Community – en digital og fysisk møteplass for utålmodige mennesker som ønsker å bidra til å løse problemene de leser om på Switch.

Switch ble startet i august 2022. I tiden fremover vil vi bygge opp en organisasjon med talenter i alle aldre. Nå søker vi journalister og frilansere.

Om stillingen

I Switch får du mulighet til jobbe dedikert med konstruktiv samfunns- og livstilsjournalistikk. Vi er allerede i gang med å bygge opp satsinger på mote, teknologi og ombruk, og vil i løpet av kort tid etablere mat og helse som egne stoffområder.

Som journalist i et nystartet selskap får du stor grad av frihet og mulighet til å påvirke alle deler av vår virksomhet med egne ideer og initiativer. Du får selv jobbe frem saker som utgjør en forskjell for våre lesere og i resten av samfunnet. 

Vi søker etter deg som er grunnleggende nysgjerrig. Du har erfaring med samfunns- og livstilsjournalistikk, kan din presseetikk og har bevist at leverer journalistikk som kan slå gjennom lydmuren. Du er språksikker, selvstendig, men liker aller best å jobbe i team.

Vår jobb er å engasjere leserne våre i komplekse problemstililnger. Det gjør vi best ved å bygge team med ulik bakgrunn og erfaring. Mangfold er viktig for oss – og vi er like opptatt av teft, engasjement og stå-på-vilje som formell utdanning og erfaring.

Nå ser vi etter en journalist til en fast stilling, samt frilansere som ønsker mer eller mindre faste tilknytninger til Switch. 

Interessert i å jobbe med oss?

Send oss noen ord om deg selv på jobb@switch.no eller ta kontakt med Preben Carlsen, daglig leder i Switch på e-post: preben@switch.no eller telefon 906 83 044.

Flere saker