Menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem.

Dette kan bli samfunnsprosjektet som skal bære velferden vår i dette århundret og det neste

Switch tar høstferie med en Politisk Trashtalk med Mathilde Tybring-Gjedde (H) og Ingrid Liland (MDG).

I den femte episoden av Trashtalk tar Cathrine Barth og Preben Carlsen turen til Stortinget for å ta en prat med Mathilde Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant for Høyre og Ingrid Liland, nestleder i MDG.

Omgitt av portretter av grunnlovsfedrene i det ærverdige Eidsvollsgalleriet, aka Stortingets gamle røykeværelse, løfter de blikket og diskuterer hvordan sirkulærøkonomien kan bli det store samfunnsprosjektet som skal bære velferden vår i dette århundret og det neste.

De snakker om hvordan vi som samfunn må lære oss å lage velferd uten å ødelegge naturen, spacetrash og «skjult» avfall og hvordan endringslyst, positive fremtidsbilder og norske samarbeidsevner er viktige ingredienser for å få endringene til å skyte fart.

Cathrine inntar en fisk-sentrisk tilnærming til sirkulærøkonomi, Mathilde røper Bent Høies beste tips til en backbencher på Stortinget, mens Ingrid banner i kirka og snakker om alt vi må slutte med. Preben på sin side, lurer på om det er et mønster i at partiene er mer opptatt av sirkulær omlegging når de er i opposisjon enn når de sitter med makta.

Hør episoden på Acast…

…eller der du pleier å høre podkast

Hør på Spotify

Hør på Apple Podcasts

Vil ha tilbakemeldinger

Trashtalk-redaksjonen vil gjerne ha dine tilbakemeldinger og forslag til temaer og gjester i kommende episoder. Alle tilbakemeldinger mottas med takk på e-post: hei@switch.no

Om Trashtalk

Trashtalk er en podkast som skal samle innovatører, forskere, fageksperter, politikere og ildsjeler som hver på sin måte kan belyse hva som må til for å få fart på det sirkulære skiftet – og hvordan vi kan gjennomføre det i praksis. Selv om programledertrioen nå debuterer med sin egen podkast, har de lang og variert erfaring fra sirkulærøkonomien.

Erfarne debutanter: De har aldri laget podkast før, men med lang erfaring fra sirkulærøkonomien har Paal Frisvold, Cathrine Barth og Preben Carlsen lyst til å lage en podkast du kan lære av – og ha det gøy på veien.

Cathrine Barth er Head of Circularity i Natural State. Hun har vært en foregangskvinne innen sirkulærøkonomien i Norge og er nå svært delaktig i utviklingen av Nordic Circular Hotspot, hvor hun arbeider for å etablere sirkulære økosystemer og samarbeid på tvers av landegrenser, verdikjeder og sektorer.

Paal Frisvold er klimapakt-ambassadør for EU. Han har over 20 års erfaring fra politisk arbeid i Brüssel og jobber nå som rådgiver og ekspert på hvordan nye EU-reguleringer vil påvirke næringslivet og forbrukerne her hjemme.

Preben Carlsen har vært med å starte flere selskaper med ombruk i kjernen av sin forretningsmodell. Han har bygget opp selskaper innen kommunikasjon, innovasjon og media og er nå grunnlegger av Switch, hvor han jobber i skjæringspunktet mellom innovasjon, opplæring og kommunikasjon for å hjelpe andre virksomheter med å få fart på sitt arbeid med bærekraftig utvikling.

Podprat «on the fly»

Switch tar i bruk nyskapende, norsk teknologi når de tar i bruk podkast som formidlingskanal. Nomono-løsningen eliminerer bakgrunnstøy og gir programlederne frihet til å spille inn episoder på kafeer og uformelle møteplasser.

– Ved å spille inn podkasten på uformelle steder skaper vi rom for refleksjon, uformelle samtaler og godt humør. Vi håper det gir en intim atmosfære som gjør at du føler at du er med på praten, selv om du er på vei til jobb eller tar deg en joggetur. Målet er å nå ut til et litt bredere publikum med temaer som i høyeste grad angår dem, men som til nå har skapt mest engasjement i fagmiljøer og utvalgte bransjer, sier Preben Carlsen.

Flere saker