Menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem.

2-dagers kurs: Byggeklossmetoden til bærekraftig business

 • Dato:

  Settes opp til høsten.

 • Varighet:

  Kl. 09.00 – 15.00 over to dager.

 • Sted:

  Nydalen Fabrikker, Nydalsveien 32B.

 • Pris:

  Kr. 9900,-

På dette kurset lærer du å analysere hvordan en virksomhet er rigget for å møte endringer i omverden – og du får byggeklossene du trenger for å møte dem.


Kurset passer for deg som vil lære mer om hvordan du kan jobbe metodisk med analyse og forretningsutvikling for å utvikle fremtidsrettede virksomheter tuftet på bærekraftige prinsipper.

Kursbeskrivelse

Kursets gir deg en innføring i de viktigste endringsdriverne som vil påvirke virksomheter i fremtiden. Sammen vil vi se på hvordan nye krav fra forbrukere og myndigheter vil drive frem utviklingen av mer bærekraftige løsninger.

Vi utforsker hvordan ny teknologi, endringer i samfunnsmessig demografi, klima og natur vil påvirke etablerte forretningsmodeller, produkter og tjenester. Vi lærer metodikk for å prioritere hvilke endringsdrivere som vil påvirke oss mest i fremtiden.

Du får en innføring i hvilke byggeklosser du må ha oversikt over for å bygge en bærekraftig virksomhet for fremtiden. Vi lærer hvordan man kan bryte ned komplekse størrelser til konkrete byggeklosser, som gjør det enklere å fremtidssikre hver enkelt del av en virksomhet.

Du får en innføring i unik analyse- og innovasjonsmetodikk som er utviklet for å bygge bærekraftige virksomheter, produkter og merkevarer. Vi lærer å bruke arbeidsverktøy gjennom praktisk problemløsning og gruppearbeid. 

Kursholderne deler førstehånds erfaring med å utvikle bærekraftige løsninger for fremtiden. Vi inviterer inn mennesker som har prøvd, lykkes og feilet med nyskaping, så du får en god dose inspirasjon og læring fra virkeligheten.

Kursholder: Preben Carlsen

Kursholder: Preben Carlsen

Daglig leder i Switch

Preben Carlsen er daglig leder i Switch. Han har vært med å starte selskaper som Pakt, GoGood, Reodor, Good Sports, Folk og No Hate og bidratt i oppstarten av Charge, No Isolation, Nyby og Filter Nyheter. Han startet og bygget opp kommunikasjonsbyrået Trigger fra null til verdens beste kreative PR-byrå på fem år. Preben har blitt kåret til årets foredragsholder, den mest populære lederen i medie- og kommunikasjonsbransjen, årets tankeleder, tidenes yngste vinner av PR-bransjens hederspris og har blitt utnevnt til en av de 25 mest innovative personene i kommunikasjonsbransjen i Europa.

Kursholder: Chris Allan Simonsen

Kursholder: Chris Allan Simonsen

Produktutvikler i Unfold

Chris Allan Simonsen er produktutvikler i Unfold, og tidligere partner og kreativ planner i Trigger. Han har et titalls kreative priser på samvittigheten, men gullet Chris brenner for er innsikt og forståelse. Hva rører seg i mennesker, markeder og samfunn? Hvordan gjøre bedre gjennom å forstå bedre? Han har over de siste ti årene utviklet strategier, konsepter og tjenester på mulighetene innsikt og mangfold av perspektiver gir. På veien har han jobbet med alt fra verdens største merkevarer, til å være med på å forme og bygge opp nye og spennende selskaper her hjemme. Han er en engasjert foredragsholder, foreleser og workshopfasilitator. Han er ikke redd for å underholde mens han opplyser.

Kursholder: Anne Dubrau

Kursholder: Anne Dubrau

Fabrikksjef på Nydalen Fabrikker

Anne Dubrau er en erfaren gründer, forretningsutvikler, sosial entreprenør og tidligere matprodusent. Hun har startet opp selskaper som Epleslang og Byb. Anne har studert statsvitenskap og gått på Grunderskolen, men har tidligere både jobbet og studert i Boston. Hun er også engleinvestor i enkelte selskaper.

Dette får du:

 • Innføring i scenariotenkning og metodikk for å prioritere endringsdrivere som utgangspunkt for innovasjon.
 • Innovasjonsmetodikk som gjør det enkelt å bryte ned komplekse størrelser til konkrete byggeklosser som virksomheten må jobbe med for å være rustet for fremtiden.
 • Arbeidsverktøy og malverk som gjør det enkelt å ta i bruk det du har lært i egen virksomhet. 
 • Sparring med mennesker som har førstehåndserfaring med å utvikle fremtidsrettede løsninger tuftet på bærekraftige prinsipper i praksis. 
 • Omvisning på Norges største ombruksfabrikk – og møte med mennesker som bygger selskaper som er rigget for å fungere i den sirkulære økonomien.
 • Tilgang til alumninettverk for alle som deltar på Switch Academy. 
 • Kursbevis som dokumenterer læring.
 • Lunsj, frukt, kaffe og te.

Kursarenaen: Norges største ombruksfabrikk

Kurset arrangeres på Nydalen Fabrikker i Oslo. Med sine 3300 kvm. har den tradisjonsrike industribygningen langs Akerselva nå blitt Norges største ombruksfabrikk. I løpet av våren etablerer de en helt unik infrastruktur for kortreist produksjon, reparasjon og ombruksprosesser . Det krever nye partnerskap, arbeidsprosesser, teknologi, logistikk, kompetanse, arbeidstrening og fabrikkutsalg som gir kundene tilgang til alle fordelene ved lokal produksjon.

Switch Academy arrangerer sine kurs på Nydalen fabrikker for å sikre kort vei mellom teori og praksis. I løpet av kurset får du en faglig omvisning på fabrikken , Der får du møte noen av de mest spennende aktørene som jobber med å bygge selskaper som skal møte den sirkulære økonomiens krav til klima, natur og materialutnyttelse.