Menneskelige perspektiver på globale problemer – og hva som skal til for å løse dem.

Seminar: Det sirkulære systemskiftet: Barrierer og muligheter for sirkulær innovasjon

 • Dato:

  Settes opp til høsten.

 • Varighet:

  Kl. 09.00 – 13.00

 • Sted:

  Nydalen Fabrikker, Nydalsveien 32B

 • Pris:

  Kr. 2900,-

Dette halvdagsseminaret gir deg en innføring i de viktigste systemiske barrierene og mulighetene du må ta høyde hvis du skal lykkes med å utvikle sirkulære løsninger.


Seminaret passer for deg som vurderer å satse på sirkulære løsninger, men trenger å vite mer om hva som må til for å oppnå lønnsomhet i en ombruksbasert og sirkulær økonomi.  

Seminarbeskrivelse

I løpet av seminaret får du en grundig innføring i de viktigste systemskiftene som må til for å utvikle konkurransedyktige sirkulære løsninger. Vi ser på hva som skal til for at etablert forretningspraksis går gjennom en sirkulær transformasjon, hvordan dagens politiske og finansielle regimer kan erstattes med nye rammevilkår og hva som kreves for at dagens bruk- og kastmentalitet byttes ut med en kultur som gjør det naturlig og enkelt for oss å ta godt vare på produktene vi bruker.

I løpet av seminaret utforsker vi hva som skal til for å gå fra:

 • Kortsiktige profittmodeller til varig verdiskaping.
 • Produktsalg til tjenesteleveranser.
 • Masseproduksjon til livsløpsdesign.
 • Lineære verdikjeder til ombruksverdikjeder.
 • Tradisjonell konkurranse til nye partnerskap.
 • Forbrukslån til ombruksfinansiering.
 • Vekstpolitikk til bærekraftig politikk.
 • Massemarkedsføring til kundedialog.
 • Forbrukeratferd til ombrukeratferd.

Seminarlederne har førstehånds erfaring med å utvikle ende-til-ende-løsninger tuftet på sirkulær økonomi, og har følt på kroppen hvor krevende det kan være å bygge bærekraftige selskaper for fremtiden. De har jobbet politisk med rammeverk og reguleringer for å muliggjøre en sirkulær økonomi. I dette kurset legger de sine erfaringer til grunn for å hjelpe deg med å ta gode valg i tide.

Seminarleder: Preben Carlsen

Seminarleder: Preben Carlsen

Daglig leder i Switch

Preben Carlsen er daglig leder i Switch. Han har vært med å starte selskaper som Pakt, GoGood, Reodor, Good Sports, Folk og No Hate og bidratt i oppstarten av Charge, No Isolation, Nyby og Filter Nyheter. Han startet og bygget opp kommunikasjonsbyrået Trigger fra null til verdens beste kreative PR-byrå på fem år. Preben har blitt kåret til årets foredragsholder, den mest populære lederen i medie- og kommunikasjonsbransjen, årets tankeleder, tidenes yngste vinner av PR-bransjens hederspris og har blitt utnevnt til en av de 25 mest innovative personene i kommunikasjonsbransjen i Europa.

Innleder: Paal Frisvold

Innleder: Paal Frisvold

Ambassadør for EUs klimapakt og EU-ekspert for SINTEF

Paal Frisvold er en av Norges fremste eksperter på regulatoriske prosesser og EU-politikk. Han har over 25 års erfaring fra politisk arbeid i Brüssel med klima og miljø som sitt spesialfelt. Paal er i dag ambassadør for EUs klimapakt og jobber som EU-ekspert for SINTEF. Han har bakgrunn som leder av Europabevegelsen i Norge og som arbeidende styreleder i Bellona Europa.

Innleder: Anne Dubrau

Innleder: Anne Dubrau

Fabrikksjef på Nydalen Fabrikker

Anne Dubrau er en erfaren gründer, forretningsutvikler, sosial entreprenør og tidligere matprodusent. Hun har startet opp selskaper som Epleslang og Byb. Anne har studert statsvitenskap og gått på Grunderskolen, men har tidligere både jobbet og studert i Boston. Hun er også engleinvestor i enkelte selskaper.

Du får også:

 • Sparring med mennesker som har førstehåndserfaring med å utvikle sirkulære løsninger i praksis. 
 • Omvisning på Norges største ombruksfabrikk – og møte med aktører som jobber med sirkulær innovasjon i egen hverdag. 
 • Tilgang til alumninettverk for alle som deltar på Switch Academy. 
 • Seminarbevis som dokumenterer læring.
 • Lunsj, frukt, kaffe og te.

Kursarenaen: Norges største ombruksfabrikk

Seminaret arrangeres på Nydalen Fabrikker i Oslo. Med sine 3300 kvm. har den tradisjonsrike industribygningen langs Akerselva blitt Norges største ombruksfabrikk. I løpet av våren etablerer de en helt unik infrastruktur for kortreist produksjon, reparasjon og ombruksprosesser . Det krever nye partnerskap, arbeidsprosesser,  teknologi, logistikk, kompetanse, arbeidstrening og fabrikkutsalg som gir kundene tilgang til alle fordelene ved lokal produksjon.

Switch Academy arrangerer sine kurs på Nydalen fabrikker for å sikre kort vei mellom teori og praksis. I løpet av kurset får du en faglig omvisning på fabrikken – og du får møte noen av de mest spennende aktørene som allerede jobber med sirkulære løsninger i hverdagen.